Een aantal stappen en je kunt van start

1. Open een account bij een crypto exchange

Om te kunnen starten met het sparen in cryptocurrency heb je eerst een account nodig bij een crypto exchange. Dit is nodig om uw euro’s om te kunnen zetten in cryptocurrency en andersom. De exchange brengt een crypto koper en verkoper op één platform bij elkaar. Heb je nog nooit een cryptocurrency gekocht begin dan door het openen van een account bij Coinbase. Dit is de meest toegankelijke exchange als je net begin met crypto. Open een account.

2. Installeer de Metamask wallet

Deze wallet – lees portemonnee –  heeft uw nodig om aangekochte crypto op Coinbase te verplaatsen naar uw Metamask wallet. Als u deze wallet heeft geïnstalleerd kunt u uw crypto voor langere tijd vastzetten en daar rente op ontvangen via de munten Wise, Axion of HEX. Zorg dat je bij het installeren van de wallet de ‘secret backup phrase’ ergens opschrijft op papier, zodat je altijd je wallet op een ander device kunt installeren. Houd deze gegens altijd voor jezelf. Er staan op Youtube veel tutorials over hoe u de Metamask wallet installeert. 

3. Nu kunt u aan de slag

Koop nu wat Ethereum (eth) en u heeft alles om aan de slag te kunnen met deze crypto spraarproducten. De producten zijn het beste te vergelijken met spaardeposito’s. Echter bepaalt u hier zelf hoe lang u uw geld vast wilt zetten. In veel gevallen is het slim om ladderstrategieën te bedenken om zo passief inkomen te kunnen genereren. Op Google kunt u hier meer over lezen. Denk altijd goed na over de toe te passen strategie, omdat je niet zonder boete je overeenkomst direct kunt beëindigen.