7 Redenen waarom u wilt sparen in crypto

7 Redenen waarom u wilt sparen in crypto​

De 3 producten (Wise, Axion en HEX) werken allemaal op een soortgelijke wijze. De redenen die hieronder opgesomd staan gelden dan ook voor alle 3 de cryptocurrency.

1. Banken geven u geen rente op uw spaargeld. Het kan zelfs zo zijn dat u geld moet toeleggen op uw spaargeld en dan te bedenken dat uw geld ook nog ontwaard door inflatie die waarschijnlijk veel hoger, dan de cijfers uitdrukken. Bij deze cryptocurrencies wordt de inflatie verdeeld over de deelnemers die hun geld vastzetten.

2. Als u een deposito opent bij uw bank en u wilt deze voortijding beëindigen betaalt u een boete. Deze boete spekt de bank. Deze boete bestaat ook bij Wise, Axion en HEX, maar in dit geval wordt de boete verdeeld over de mensen die wel hun afspraken nakomen. Zorg dus dat u een goede strategie heeft uitgedacht.

3. De waarde van Wise, Axion en HEX staat niet vast. HEX is de langst bestaande cryptocurrency. De munt is op 15 december van 2019 gelanceerd. Op moment van schrijven is de munt in minder dan een jaar tijd ongeveer 80x meer waar geworden. Dat klinkt als iets wat niet kan. Echter was bitcoin ooit 1 cent waard en nu staat de koers op 18,616 dollar.

4. Cryptocurrency zijn erg volatiel doordat er veel in gehandeld wordt. Wanneer stijgt een munt in waarde? Als de munt meer gekocht wordt dan verkocht. Doordat u bij Wise, Axion en HEX de munten voor langere tijd vastzet en u een boete betaalt als u deze munten eerder wilt opnemen, is de verkoopdruk automatisch lager. Het ontwerp is dus zo dat de munten gemakkelijker in waarde toenemen dan munten die dit ingebouwde incentive niet hebben.

5. Your keys, your coins. Dit betekent dat u uw geld niet bij een tussenpersoon heeft vaststaan. Dit is erg fijn omdat er van alles met deze tussenpersonen kan gebeuren. Een bank of crypto exchange kan failliet gaan of er kan iets anders gebeuren waardoor u mogelijk niet bij uw geld kan.

6. Bitcoin vervangt of probeert valuta te vervangen. Wise, Axion en HEX willen het op 1 na populairste spaarproduct bij de bank te vervangen. Wat dus werkt in de fysieke wereld, is nu verplaatst naar de blockchain waar mensen zelf baat bij hebben.

7. U bent zelf volledig in controle hoe lang u de munten vast wilt zetten. U kunt dit doen van 1 dag tot en met 5555 dagen oftewel 15 jaar. Hoe langer u de munten vastzet hoe meer interest u ontvangt, maar het beste kunt u uw kansen spreiden door een depositoladder in te zetten.

Welkom in de toekomst van gedecentraliseerde financiën.